Menu Content
Tuff segling till Hoburgen PDF Print E-mail
Written by Henrik R-S   
Thursday, 08 July 2010

Vi rundade Hoburgen 16:40 vilket har gett oss lite fördel mot Xplorer. My Way har dock seglat ännu bättre o ligger nu 2a då vi ännu väntar på Valpuri o LOW. Vi tog indre spåret vid Östergarn och åkte strax därefter in i ett verkligen konstigt vindsystem. Efter lite bleke kunde vi hissa slör/storm spinnakern, som förresten är ett ypperligt blek-väders segel, och seglade en stund med babords halsar. Vinden vred emot en aning så vi lade upp Genua 1. Efter ytterligare några stunder gjorde vi stagvända, men fortsatte på vår ursprungliga kurs (!) då vinden plötsligt svängde från syd ost till syd väst. En stund seglade vi parallellt med ett par andra båtar nära oss, men för olika bogar. Vinden höll sedan i sig så att vi endast kryssade sista korta biten runt Hoburgen.

De mindre båtarna bakom oss såg ut att fastna  i ett bleke vid Östergarn och vi väntar med spänning på att höra deras raporteringar från Hoburgen.

För övrigt fortsätter spinnaker sladan i strålande solsken o rätt god vind så här är allt väl. I väntan på nästa bleke vid Visby...

Last Updated ( Monday, 19 July 2010 )
 
< Prev   Next >