Menu Content
Segersviten bruten! PDF Print E-mail
Written by Henrik R-S   
Sunday, 12 June 2011
Till vårt stora förtret fick vi se vår något spektakulära segersvit av 5 raka spikar (2006-2010) i denna landets enda riktiga havskappsegling bruten. Det skulle säkerligen harma om inte årets upplaga varit såpass intressant. De utlovade och förutspädda lätta vindarna uteblev för det mesta och vi kom runt banan med en helt skaplig målgångstid på 3:01, söndag morgon.

Det visade sig att Solveig kammade hem segern, med Donna som tvåa och vi placerar oss som trea. Donna och Solveig hör till de minsta båtarna i klassen. Donna körde den korta sträckan från Hramtsow till mål 9 min snabbare än vi i seglad tid, och passerade oss i beräknad tid. Solveigs uppsegling från Hogland fram till mål är nog anmärkningsvärd ävenom en stor orsak var de många omstarterna den långa länsen från Kotka port via Kalbådan till Hramtsow erbjöd. För vår del betydde det exempelvis att bralla på med 7 knop mot ett fält båtar som stod helt stilla! Många av dess försökte komma än hit o än dit, men till vår lycka förmådde vi köra en konsekvent och konservativ linje beträffande ruttval i dessa mycket nyckfulla och varierande vindar.

Då vi rundade Kotka port på väg mot Hogland var de större båtarna i vår klass upp till en timme före i seglad tid, men ser man på när vi kommer upp till porten ånyo på väg hem har marginalen krympt till bara 20 minuter till snabbaste båt Ilmarinen. Sedermera tappade vi kontakten till henne ända tills vi kom till Hramtsow som första båt på lilla banan. Ilmarinen var här såpass hack i häl att de lyckades ta sig förbi påväg till mål, där skillnaden låg på ca 2 och en halv minut.

Kolla in resultat här.
Last Updated ( Sunday, 12 June 2011 )
 
< Prev   Next >