Menu Content
Andra plats i Syysseilaus, femma i rankingen PDF Print E-mail
Written by Leif R-S   
Monday, 12 September 2011

Tarantella tog en andra plats i Syysseilaus efter hårt kämpande i de relativt svaga och nyckfulla vindarna. Bananbanan räcknades inte med, eftersom vinden vände över 30 grader. Vi seglade helt bra, efter första varvet var vi i ledningen, men på andra varvet låg vi fel vid vindkantringen, och missade flere placeringar. Jag tror vi hade blivit trea i den seglingen.

Avgörandet gjordes således på basen av skärgårdsbanan. Vi låg väl till på slutrakan, då vi på länsen seglat förbi Merinna, Alexia och Phoenix. Astraia låg vid rundningen av västpricken vid Iso Lehtisaari först med en marginal på bara c. 3 min. till oss. Men plötsligt hamnade vi i ett vindhål, och Astraia åkte iväg. Det var inget att göra, vi blev 11 min efter dem i mål, då respiten var 10 min., men klarade av att hålla Merinna bakom oss c. 2 minuter, vilket räckte till att slå dem. Alexia passerade oss i de väldigt vridna vindarna på Mellstensfjärden, men vi klarade dem galant i beräknad tid. Vi förlorade alltså exakt en minut åt Astraia, som därigenom steg till trea i rankingen. Vi blev kvar på vår 5:te plats. En seger hade givit oss tredje platsen, så inte var det stora skillander.

MissPiggy, som vunnit PentalaRace föregående dag, gjorde en blunder, och rundade inte nordpricken norr om Kytökäringen. De genade t.o.m. söder om hela holmen. Vi lyfte protestflaggan, men inlämnade inte protesten. MissPiggy beslöt synbarligen att avbryta, och blev utan resultat.

Årets kappseglingar är således avklarade för Tarantellas del denna säsong, och båten seglades ännu samma kväll i frisk motvind (!) till Kantvik för vinterförvar.

Resultatet denna säsong är det sämsta vi haft på 10 år, det blev inte seger i ett enda race. Kanske man kan skylla på otur med vindarna, som över lag varit väldigt svaga. En tung båt som Tarantella har ytterst svårt att klara sig i dessa förhållanden, speciellt i bananbanorna. En enda gång hade vi kortvarigt användning av genua 2.

Vi siktar dock starkt på VM i Helsingfors nästa år.

Resultat och ranking på havskappseglarnas sida

Last Updated ( Monday, 12 September 2011 )
 
< Prev   Next >