Menu Content
WB Round the Buoys 3.6.2012 PDF Print E-mail
Written by Leif R-S   
Tuesday, 05 June 2012

Säsongen 2012 har börjat. Tarantella har fått en ny Genua 1.

Image
Foto Sailpix Erik Lähteenmäki

Det blev tredje plats för Tarantella i WB Race i varierande vindar. Vi blev slagna av Xelina och Astraia. I och för sig en skaplig placering med beaktande av att det var 21 båtar på linjen och de två senaste starterna var i svag vind och sjögång. I första strarten var vinden i högsta laget för den nya genuan, men resultatet blev bra med andra plats. I andra starten hade vinden mojnat till 4 - 6 knop. Vi kom vi fint i väg, tog det rätta valet till vänster, och kunde utnyttja vindkantringen. Vi gick dock något för långt, men rundade kryssmärket trots detta som tvåa i seglad tid. Astraia hade optimerat slaget, och låg långt före. Vid länsmärket blev starten avblåst. Omstarten blev sedan sämre för oss, vi störde en båt vid kryssmärket, och fick ta en 360 graders straffsväng. Den förlorade vi mycket på, och blev 11:te i den starten.

Alexia, som blev fyra låg ypperligt till före sista starten, men fick en OCS på grund av tjuvstart. De var klart först i mål. Vi tog en tredje plats i den starten, trots svag vind.

Det som förbryllar oss, är att vi enligt scratch sheetet skall ge respit åt 10 av 21 båtar vid 6 knops vind, men bara tre båtar då vinden är över 14 knop. Vi som trodde att vi är en utpräglad hårdvindsbåt!

Last Updated ( Tuesday, 31 May 2016 )
 
Next >